Site icon Sosyal Genç

Paramı Yönetiyorum Projesi Gönüllü Eğitmenlerini Arıyor!

Paramı Yönetiyorum Projesi Gönüllü Eğitmenlerini Arıyor!

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), Habitat Derneği ve Visa Türkiye ortaklığında yürütülen Paramı Yönetebiliyorum Projesi kapsamında Bireyler için Finansal Okuryazarlık Eğitmen Eğitimi düzenliyoruz.

Sen de çocukların, lise ve üniversite öğrencilerinin, genç yetişkinlerin ve kıdemli vatandaşların finans alanında bilinçlenmesi konusunda yüksek motivasyon sahibiyim diyorsan, gönüllü eğitmen olmak için hemen başvur!

Eğitmen Eğitimi Müfredatı: 

Eğitmen Eğitimi programı dahilinde yazılı olan müfredat, eğitim simülasyonları ve atölye çalışmaları gibi oturumlarla gönüllü eğitmenlerimize aktarılacaktır. 

Kimler eğitmen olabilir?

NOT: Kontenjan 25 kişi ile sınırlıdır. Başvurular Türkiye’nin 81 iline açıktır.

Gönüllü eğitmenlerin sorumlulukları nelerdir?

Gönüllü eğitmenlerden beklenen; 

Eğitim vereceğim kitleyi nasıl bulacağım diyorsan hiç korkma! İnisiyatif alarak onlara kendin de ulaşabilirsin ya da Habitat Derneği olarak bizler de sana destek olabiliriz. 

Eğitmen Eğitimi’nin detayları nelerdir?

Not: Son başvuru tarihinden sonra ilk aşamada olumlu değerlendirilen kişilerle online mülakat görüşmesi yapılacaktır.

Eğitim Tarihleri:22 – 25 Eylül 2022

Son Başvuru Tarihi: 14 Eylül2022, saat 23:59 

Proje hakkında detaylı bilgiye  buradan ulaşabilirsiniz. Eğitmen eğitimi sürecine dair her türlü sorunuzun cevabını almak için py@habitatdernegi.org adresinden bilgi alabilirsiniz.  

Proje Hakkında   

Paramı Yönetebiliyorum Projesi, sürdürülebilir kalkınma hedefleri doğrultusunda çocukların, gençlerin, yetişkinlerin, emeklilerin, genç girişimcilerin, çiftçilerin, mavi yaka çalışanlarının ve kadın kooperatiflerinin sağlıklı bir finansal gelecek oluşturabilmeleri konusunda bilinçlendirilmelerini amaçlamaktadır. Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), Habitat Derneği ve Visa Türkiye ortaklığında 2009 yılında hayata geçirilen proje, Türkiye’de finansal bilinç alanında ilk kez kamu, özel sektör ve sivil toplumu bir araya getirmiştir. 30 üye banka ve e-para kuruluşunun desteğiyle geliştirilen proje, mali kaynakların etkili planlaması ve yönetimi, kayıt dışı ekonomi ile mücadele konularında bilgi sahibi olunması ve başta dijital araçlar olmak üzere tüm finans hizmetleri ve araçlarının doğru ve güvenli kullanımı gibi alanlarda farkındalığın artırılmasında önemli bir rol oynamıştır.