Sosyal Genç

Gençlik Bilgi Merkezi

WEB GELİŞTİRME BOOTCAMP

Sosyoekonomik güçlendirme ve sürdürülebilirlik hedefleriyle gelir modelleri kurgularken, çok kültürlü yapıların uyumuna katkı sunmak ve piyasa ihtiyaçları doğrultusunda kalifiye eleman açığını kapatmak için yürüttüğümüz istihdam programımızda, yeni fırsatlar üretmeyi sürdürüyoruz. Yeni dönemde mesleki beceri geliştirme çalışmalarımızın odağında ise yazılım sektörü yer alıyor. Yazılım alanında katılımcıların kapasitesini geliştirmek için düzenlenecek çevrimiçi eğitim programına başvuru süreci başladı.

  • Programın uygulanacağı iller: İstanbul, Ankara, İzmir, Hatay, Mersin
  • Programın süresi: 2 ay çevrimiçi yazılım eğitimi
  • Başvuru tarihleri: 09 Temmuz 2021 – 31 Ağustos 2021

Not: Front-End ve Back-End alanlarında düzenlenecek Bootcamp’ler 5 ayrı grupla yürütülecektir. Eğitime katılacak kişiler, belirtilen tarihler arasında başvurunun yapıldığı tarihe göre adaylar sıralanarak kademeli olarak değerlendirilecek ve belirlenecektir.

Kontenjan sınırı nedeniyle, başvuru yapmak isteyen adayların başvurularını mümkün olduğunca erken tamamlamaları tavsiye edilir.

Programın İçeriği

SES EMPACT programı kapsamında, Kodluyoruz ve Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı (WFP) iş birliğinde yapılan, kalıcı istihdamın desteklenmesine yönelik eğitimlere Türkiye’nin 5 farklı ilinde ikamet eden yerel topluluklar ile geçici koruma ve/veya uluslararası koruma kapsamındaki mülteciler başvuru yapabilecek. Katılımcıların yazılım alanında verilecek eğitimlerle kapasiteleri güçlendirilecek ve iş imkanlarına erişimleri desteklenecektir. Uygunluk kriterlerine göre belirlenecek katılımcılar için kontenjan, her ilde 15 Türkiye vatandaşı ve 15 geçici koruma ve/veya uluslararası koruma kapsamındaki mülteci olarak belirlenmiştir. Başvuru sahipleri değerlendirme sürecinin ardından Eylül ve Ekim aylarında başlayacak eğitim programına dahil edilecektir.  

Eğitim süresince verilecek desteklerden faydalanmak ve eğitim sonunda katılım belgesi almak için katılımcıların programı düzenli takibi ve eğitimlere katılımı zorunludur.

Değerlendirme Süreci

Programa başvurular çevrimiçi alınacak ve belirtilen uygunluk kriterlerine göre kademeli bir değerlendirmeden geçirilecektir. Başvuru yapan adaylara teknik yeterlilik testi uygulanacak ve başarılı olan adaylarla yapılan mülakatların ardından programa katılmaya hak kazananlarla asil ve yedek listeler belirlenecektir.

Başvuru değerlendirme sonuçları adaylara, eğitim programı başlamadan önce mail yoluyla bildirilecektir. 

Başvuru Kriterleri

  • TC vatandaşı olmak ya da geçici ve/veya uluslararası koruma kapsamında yer almak
  • 18-35 yaş arasında olmak
  • İstanbul, Ankara, İzmir, Hatay ve Mersin ilerinden birinde ikamet etmek
  • Geçici veya uluslararası koruma kapsamında yer alan adaylar için bu illerden birinde kayıtlı olmak
  • Herhangi bir işte çalışmıyor olmak
  • Eğitimleri düzenli takip için gerekli imkanlara sahip olmak
  • Eğitimleri takip edebilecek düzeyde yazılı ve sözlü Türkçe dil yetkinliğine sahip olmak

DETAYLI BİLGİ VE BAŞVURU SAYFASI İÇİN TIKLAYINIZ.

ÖNEMLİ NOT: YUKARIDAKİ ETKİNLİK/PROJE/DUYURU/HABER İÇERİĞİNDEN DERNEĞİMİZ SORUMLU DEĞİLDİR. İLAN SAHİBİ KURUM YA DA KURULUŞ, İLANIN YAYINLANMASININ ARDINDAN İLANDA DEĞİŞİKLİK YAPABİLİR.