Gürcistan’da gerçekleşecek proje için Türkiye’den katılımcılar aranıyor!
Proje Kobuleti, Gürcistan’da gerçekleşecektir.
Proje türü: Erasmus+ Youth Exchange
Projenin ism: “Lets Tackle It Together!”
Proje tarihleri: 16- 24 Nisan 2022
Projeye hangi ülkelerden katılımcılar katılacaktır?
Ülkeler: Çek Cumhuriyeti, Polonya, İtalya, Ermenistan, Gürcistan, Türkiye
Projeye seçilecek Katılımcı sayısı: 5
Projenin çalışma Dili: İngilizce
Yaş: 18 – 30
Proje için Son Başvuru Tarihi : 1 Nisan 2022 – 23:59
Proje kapsamında seyahat masrafları, Konaklama, 3 öğün yemek ve projeyle ilgili harcamaların tamamı Avrupa Komisyonu tarafından karşılanmaktadır
Pandemi sebebiyle 2 doz aşısı olanlar katılacaktır.
Proje hakkında
2008 Rus-Gürcü savaşının siviller üzerinde büyük bir insani etkisi oldu. Etnik Gürcüler Güney Osetya’dan kovuldu ve ülke içinde yerinden edilmiş insanlar (IDP) olmaya zorlandı. Güney Osetya üzerindeki çatışma, özellikle gençlerin ve genç NEET’lerin (istihdam, eğitim veya öğretimde olmayan gençler) bölgedeki kendi kendine yeterlilikleri için ciddi bir tehdit oluşturuyordu.
Ağustos savaşının sonucu, AB’nin ekonomiyi canlandırmak, yeni yerleşimler inşa etmek ve yerinden edilmiş kişileri desteklemek için yarım milyar avro sözü vermesiyle AB’nin katılımında hızlı bir artış oldu.
BM Mülteciler Yüksek Komiserliği’nin (UNHCR) raporuna göre, yeni yerleşimler ekonomik olarak az gelişmiş kırsal alanlarda, çok düşük kaliteli altyapı ve sıhhi koşullara, yerel okullara uzak ve en önemlisi – istihdam olanaklarına sınırlı erişime sahip.
Toplu merkezlerdeki genç ÜİYOK’lerin daha az entegre oldukları için daha geniş bir topluluğun parçası olma olasılıkları daha düşüktür.
Bu nedenle, Gürcistan’daki yerinden edilmiş kişiler hala yeni bir ortamda asimile olmak, eğitim, yoksulluk, eşitlik ve hoşgörü ile ilgili zorluklarla başa çıkmak için mücadele ediyor.
Genç ÜİYOK’lerin/mültecilerin hayatlarını gençlik çalışmaları yoluyla dahil etmeyi teşvik ederek daha iyi hale getirmek için birlikte hareket etmek ve projeyi uygulamak için çok motiveyiz.
Katılımcıların ÜİYOK’lere/mültecilere daha iyi yardımcı olmak ve daha az fırsatı olan genç akranlara ulaşmak için çeşitli sosyal etkinlikler aracılığıyla pratik bir anlayış geliştirmelerini sağlamaya çalışacağız.
Ne yazık ki, sivil toplum yeterince gelişmediği için Gürcistan’da ÜİYOK/mülteci statüsüne sahip olmak hala zor.
Ev sahibi topluluklar hala ÜİYOK’leri mülteci olarak görmektedir, dolayısıyla ÜİYOK’ler hakkındaki olumsuz görüşler toplumda hala dolaşmaktadır.
Bu sadece Gürcistan için değil, Polonya, Ermenistan, Türkiye ve hatta bir dereceye kadar Türkiye için de temel zorluklardan biridir.
Projenin bilgi paketine erişmek için tıklayınız
DETAYLI BİLGİ VE BAŞVURU SAYFASI İÇİN TIKLAYINIZ.
ÖNEMLİ NOT: YUKARIDAKİ ETKİNLİK/PROJE/DUYURU/HABER İÇERİĞİNDEN DERNEĞİMİZ SORUMLU DEĞİLDİR. İLAN SAHİBİ KURUM YA DA KURULUŞ, İLANIN YAYINLANMASININ ARDINDAN İLANDA DEĞİŞİKLİK YAPABİLİR. SON BAŞVURU TARİHİ, PROJE TARİHLERİ, PROJEYE BAŞVURU YAPABİLEN ÜLKELER VB. SONRADAN DEĞİŞTİRİLEBİLİR. BÖYLE BİR DURUM OLMASI TAKDİRİNDE DERNEĞİMİZ SORUMLU DEĞİLDİR. İLAN İLE İLGİLİ HER KONUDA LÜTFEN İLAN SAHİBİ KURUMLA İLETİŞİME GEÇİNİZ.