Sosyal Genç

Gençlik Bilgi Merkezi

🇮🇹 İtalya Avrupa Dayanışma Programı Gönüllülük Projesi

FAALİYET TANIMI

“Sağlıklı Sosyal Gönüllülük” projesi: Aktif yaşam tarzları, vatandaşlık ve sosyal eşitlik için ESC” projesi, bir grup gönüllüyü gençlerin katılımını teşvik etmeyi amaçlayan sosyal faaliyetlere dahil etmek istiyor ve sosyal ve ekonomik entegrasyon, kapsayıcılık ve sağlıklı girişimlere odaklanacak. Katılımcılar Palermo’daki üç evsizler merkezinin yerel gönüllülerine ve çalışanlarına destek verecek. Noel döneminde gerçekleştirilecek faaliyetler, küçük gruplar halinde vardiyalı olarak uygulanacak olup, bunlar arasında mekanların bakımı, kantin hizmetine ve öğleden sonra faaliyetlerine destek; gece faaliyetlerinde Kızıl Haç’a destek, sokakta yaşayan insanlara yardım; evsizlerin konaklama tesislerinden birine kabul edilmesi yer almaktadır. ESC gönüllüleri bu faaliyetleri yerel gönüllülerle birlikte ve konaklama mekanlarının misafirleriyle işbirliği içinde gerçekleştirecektir. Faaliyetler Palermo’nun farklı yerlerinde gerçekleştirilecektir.

KONAKLAMA, YEMEK VE ULAŞIM DÜZENLEMELERİ

Konaklama şehir merkezinde bulunan basit bir hostelde, özel banyolu üç veya dört yataklı odalarda yapılacaktır. Kahvaltı hostelde servis edilecektir. Yemekler ev sahibi kuruluşlar tarafından sağlanacaktır.

FAALİYET SIRASINDA EĞİTİM

Varışta eğitim; ev sahibi kuruluşlar tarafından verilen özel eğitim.

KATILIMCI PROFİLİ

Gönüllüler şu özelliklere sahip olmalıdır: kırılgan kişilerle ve bu kişiler için çalışan kuruluşları desteklemekle ilgilenen; proje konusuyla ilgilenen (sosyal içerme, entegrasyon, toplum yaşamı, eşitsizlik); 18-30 yaş arası; farklı kırılganlık türlerine ve farklı sosyal ve ekonomik geçmişe sahip kişilerle etkileşime hazır; farklı türdeki faaliyetlere aktif olarak katılmaya ve esnek olmaya istekli, ayrıca el işi ve/veya gece vakti; açık fikirli, sosyal, empatik. Katılımcıların Noel ve diğer tatillerde çalışmaya müsait olmaları gerekmektedir.

AKTİVİTE TARİHLERİ

21/12/2022 – 05/01/2023 döneminde toplam 2 hafta(lar)

ETKİNLİK YERİ

Palermo İtalya

AŞAĞIDAKİ ÜLKELERDEN KATILIMCILARI BEKLİYORUZ

Avusturya, Belçika, Bulgaristan, Kıbrıs, Çek Cumhuriyeti, Almanya, Danimarka, Estonya, Yunanistan, İspanya, Finlandiya, Gürcistan, Hırvatistan, Macaristan, İzlanda, İtalya, Lihtenştayn, Litvanya, Lüksemburg, Letonya, Kuzey Makedonya, Malta, Hollanda, Norveç, Polonya, Portekiz, Romanya, Slovenya, Ukrayna, İrlanda, Fransa, Rusya Federasyonu, Türkiye

ETKİNLİK KONULARI

Sosyal zorluklar

Sağlık ve esenlik

Barınak

BAŞVURULAR İÇİN SON TARİH

Son başvuru tarihi: 04/12/2022

ÖNEMLİ NOT: YUKARIDAKİ ETKİNLİK/PROJE/DUYURU/HABER İÇERİĞİNDEN DERNEĞİMİZ SORUMLU DEĞİLDİR. İLAN SAHİBİ KURUM YA DA KURULUŞ, İLANIN YAYINLANMASININ ARDINDAN İLANDA DEĞİŞİKLİK YAPABİLİR. SON BAŞVURU TARİHİ, PROJE TARİHLERİ, PROJEYE BAŞVURU YAPABİLEN ÜLKELER VB. SONRADAN DEĞİŞTİRİLEBİLİR. BÖYLE BİR DURUM OLMASI TAKDİRİNDE DERNEĞİMİZ SORUMLU DEĞİLDİR. İLAN İLE İLGİLİ HER KONUDA LÜTFEN İLAN SAHİBİ KURUMLA İLETİŞİME GEÇİNİZ.